Camper kopen

Wanneer u uw droomcamper zoekt

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om een tweedehands camper te kopen. U bezoekt een aantal dealers en kijkt of zij uw gewenste camper te koop hebben staan. Kopen bij een gerenommeerde dealer is veilig, maar u betaalt hiervoor vaak wel een hogere prijs. Dit kan een afweging zijn. Iedere dealer heeft een beperkt assortiment en het is raadzaam om de dealer vooraf te bellen of de camper die u op de website van de dealer heeft zien staan nog aanwezig en te koop is, voordat u er voor niets naartoe rijdt.

Een andere mogelijkheid is om via verschillende websites te kijken naar het aanbod van particulieren die hun camper te koop aanbieden. Dit kan u mogelijk een lagere aankoopprijs opleveren, echter kleven hieraan risico’s. Bijvoorbeeld het risico dat de camper verborgen gebreken heeft. Of er worden overdrachtsbeloftes gedaan die niet meer worden nagekomen na ontvangst van de koopsom. Ook kan het voorkomen dat u belt voor meer informatie over de camper, besluit deze te gaan bezichtigen, en dan blijkt het allemaal anders te zijn dan wat u was voorgespiegeld. Dit kost veel tijd en moeite.

In vier eenvoudige en veilige stappen uw droomcamper kopen

 • null

  Inventarisatie van uw wensen

 • null

  Zoekopdracht

 • null

  Bezichtigingen en onderhandelingen

 • null

  Koopovereenkomst
  Betaling en overdracht

Inventarisatie van uw specifieke wensen

Onze campermakelaar neemt contact met u op om van u te vernemen wat uw wensen zijn en eventuele vragen van u te beantwoorden. De campermakelaar vertelt u hoe wij te werk gaan om uw gewenste camper te vinden. Daarnaast is het altijd mogelijk om uw camper in te ruilen. Wij kunnen voor de verkoop van uw huidige camper zorgen en een uw gewenste nieuwe camper vinden via onze Europese netwerken en database.

Zoekopdracht

Besluit u om na het gesprek met onze campermakelaar een zoekopdracht bij ons te plaatsen om uw gewenste camper te vinden dan kunt u dit aangeven. Na de bevestiging van de zoekopdracht gaan wij voor u op zoek.

Op basis van uw specifieke camperwensen worden alle ter beschikking zijnde Europese databases regelmatig nagekeken en bij onze partners de vraag uitgezet. Daarnaast gaan wij zelf concreet op zoek. Uiteraard houden wij u tussentijds op de hoogte en nemen daarvoor contact met u op.

Bezichtigingen en onderhandelingen

Wanneer wij voor u een of enkele geschikte campers gevonden hebben spreken wij deze met u door en voorzien u van alle informatie. Op basis hiervan wordt besloten welke camper(s) u wilt bezichtigen. Wij voeren de koopgesprekken en voeren de onderhandelingen namens u.

Verkoopovereenkomst, betaling en overdracht

Is uw droomcamper gevonden dan kijken wij of de verkoper volledig eigenaar is van de camper en bereiden wij de koop voor. De koopovereenkomst wordt door ons opgemaakt en door u en de verkopende partij ondertekent. Wij zien erop toe dat de RDW overschrijving plaats vindt na ontvangst betaling op stichting derdenrekening onder notarieel toezicht. Zo bent u verzekerd dat u juridisch de nieuwe eigenaar bent. Als de koopsom door de verkoper is ontvangen wordt door de verkoper de sleutels aan u overhandigd. Dit gebeurt in bijzijn van de campermakelaar die nog een laatste checklijst invult die door u ondertekend wordt om achteraf niet met vervelende of onverwachte zaken geconfronteerd te worden.

Uw voordelen

 • U betaalt een marktconforme prijs voor uw camper.
 • Wij beschikken over een groot Europees aanbod in onze database en netwerk dat regelmatig wisselt.
 • Geen verspilling van tijd met bezichtiging van allerlei campers, omdat wij de gewenste camper voor u zoeken.
 • Veilig en transparant koopproces.
 • Wij doen de onderhandelingen namens u.
 • Betaling verloopt via stichting derden rekening onder notarieel toezicht.
 • Wij houden u op de hoogte.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.