Camper verkopen

Wanneer u uw camper zelf verkoopt

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om uw camper (kampeerauto) te verkopen. Via tijdschriften voor camper- en caravaneigenaren, plaatselijke advertenties, online advertenties, marktplaats.nl of gewoon een ‘te koop’ bordje voor het raam van uw camper. Deze manier van verkopen kan prijzig uitpakken en u weet vooraf niet hoe lang het duurt om een serieuze koper te vinden als u er al een vindt. Uit ervaring blijkt tevens dat er veel biedingen gedaan worden waar u vervolgens niets meer van hoort. Daarnaast zijn er de extra risico’s wanneer onbekenden uw camper bij u thuis komen bekijken en als er een koper gevonden is of ook daadwerkelijk de financiële afhandeling en de RDW overschrijving volgens afspraak wordt nagekomen.

In 4 eenvoudige en veilige stappen uw camper verkopen

 • null

  Kennismaking
  Opname camperspecificaties
  Fotoreportage

 • null

  Verkoopstrategie en adverteren

 • null

  Bezichtigingen en onderhandelingen

 • null

  Verkoopovereenkomst
  Betaling en overdracht

Kennismaking, opname camperspecificaties en fotoreportage

Onze campermakelaar neemt telefonisch contact met u op om een afspraak te maken bij u of waar u uw camper heeft staan. Wanneer de campermakelaar u bezoekt bespreekt hij het hele verkooptraject met u en beantwoordt hij al uw vragen. Vervolgens taxeert de campermakelaar uw camper en spreekt met u een opbrengst en marktconforme verkoopprijs af. Daarna worden de camperspecificaties genoteerd en doorgenomen met u en maakt de campermakelaar een uitgebreide fotoreportage van uw camper ten behoeve van een optimale verkooppresentatie.

Verkoopstrategie en adverteren

Op basis van alle camperspecificaties en kenmerken van de camper adviseert de campermakelaar u voor welke verkoopprijs de camper het beste kan worden aangeboden. Wanneer in onderling overleg met u de definitieve verkoopprijs is bepaald wordt een advertentie van uw camper met alle camperspecificaties en voorzien van een goede fotoreportage op onze website Uw Makelaar voor Campers (www.umvc.nl), de website van MotorhomeDepot.nl (Europese website) en bijna 20 verschillende andere campergerelateerde websites en social media geplaatst en aangeboden.

1. Uw Makelaar voor Campers
2. Motorhomedepot.nl
3. Campersite.nl
4. Kamperzaken.nl
5. Caravans.nl
6. Caravans.net
7. Marktplaats.nl
8. KCK.eu (ANWB website)
9. Camp-to-go.nl
10. NKC.nl
11. ASCI.eu
12. Camperdreams.nl
13. Caravandreams.nl
14. Speurders.nl
15. Marktnet.nl
16. 2ehands.nl
17. Mobiel500
18. Youtube videopresentatie van uw camper
19. Facebook video presentatie van uw camper
20. Twitter videopresentatie van uw camper
21. Videopresentatie van uw camper op de portals van ISN, ACSI, KCK, Camp-to-go.

Deze specifieke websites zijn zorgvuldig geselecteerd voor u op basis van frequente analyses waar de doelgroep, de zoekende camper koper, kijkt. Daarnaast hebben wij in ons eigen en Europese databestand van Motorhome Depot zoekende camper kopers die wij voor u uiteraard nalopen om te kijken of er een match aanwezig is. Dit doen wij overigens door het wisselde assortiment en toevoer van nieuwe zoekende camper kopers op regelmatige basis. Wij monitoren dagelijks de verkoopadvertenties. Uiteraard houden wij u tussentijds op de hoogte en nemen daarvoor telefonisch contact met u op.

Bezichtigingen en onderhandelingen

Wanneer geïnteresseerde kopers reageren op de advertentie van uw camper, telefonisch of per e-mail, nemen wij contact met hen op. Wij sturen vooraf de uitgebreide fotoreportage van uw camper, voordat wij een bezichtiging inplannen. Wij voeren de verkoopgesprekken, doen de bezichtigingen en voeren de onderhandelingen namens u.

Mochten er binnen de door ons verwachte verkooptijd onvoldoende reacties komen dan zal er een tussentijdse analyse en evaluatie plaatsvinden. De resultaten hiervan worden met u doorgesproken en gezamenlijk met u besloten welke vervolgstappen er gezet zullen worden op basis van de uitkomsten van de evaluatie en het gezamenlijke gesprek.

 

 

Verkoopovereenkomst, betaling en overdracht

Is de koper gevonden dan gaan wij over tot de overdrachtsprocedure. De verkoopovereenkomst wordt opgemaakt ter ondertekening. Nadat de betaling heeft plaats gevonden via een stichting derdenrekening onder notarieel toezicht kan de RDW worden overgeschreven. Na ontvangst van het RDW vrijwaringsbewijs ontvangt u via de stichting derdenrekening de koopsom op uw bankrekening. Op deze manier bent u verzekerd dat u de koopsom zeker ontvangt.

Uw campermakelaar is aanwezig bij de definitieve overdracht van uw camper en zal met de nieuwe eigenaar een uitgebreide overdrachtschecklijst doorlopen en laten ondertekenen om achteraf niet met vervelende of onverwachte zaken geconfronteerd te worden. Hierna worden de sleutels overhandigd.

Uw voordelen

 • Geen verkoop, geen kosten.
 • Alleen serieuze bezichtigingen.
 • Bezichtiging altijd onder begeleiding van de campermakelaar.
 • Wij verzorgen het hele verkooptraject.
 • Veilig en transparant.
 • Geen verspilde tijd.
 • Wij doen de onderhandelingen voor u.
 • Uw ontvangt een marktconforme prijs voor uw camper.
 • Betaling verloopt via stichting derden rekening onder notarieel toezicht.
 • Wij houden u op de hoogte.
 • U kunt u camper blijven gebruiken tijdens de verkoopperiode.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.